Meta Alanlar

emr3trk

New member
Herkese merhabalar , meta alanlarla alakalı ciddi şekilde yol katettim fakat bu olayı gerçekten kavrayan birinden de öğrenmem gerekiyor öncelikle metaobject içinde sınırlama var (40 adet) , metafieldlar'da kategorize edilmiyor ben de aslında kategorize edip 40 adetten fazla ekleme yapmak istiyorum bir de namespace ve keyler benim için çok önemli fakat işin içinden bir türlü çıkamadım bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

ShopifyTR

Forum Yöneticisi
Yönetici
Herkese merhabalar , meta alanlarla alakalı ciddi şekilde yol katettim fakat bu olayı gerçekten kavrayan birinden de öğrenmem gerekiyor öncelikle metaobject içinde sınırlama var (40 adet) , metafieldlar'da kategorize edilmiyor ben de aslında kategorize edip 40 adetten fazla ekleme yapmak istiyorum bir de namespace ve keyler benim için çok önemli fakat işin içinden bir türlü çıkamadım bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Merhaba,

Shopify'da metafield ve metaobject kullanımı konusunda karşılaştığınız zorlukları anlıyorum ve size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Öncelikle, metaobject başına 40 metafield sınırı bulunması, veri organizasyonunu daha dikkatli planlamanızı gerektiriyor. Bu sınırı aşmak için metafield'larınızı mantıksal kategorilere ayırarak farklı metaobject'lar oluşturabilirsiniz. Örneğin, ürünlerin genel bilgilerini, teknik özelliklerini ve SEO ile ilgili verilerini ayrı metaobject'lar altında tutmak, hem düzeni sağlar hem de sınırı aşmanıza yardımcı olur. Ayrıca, hiyerarşik bir yapı oluşturmak için alt metaobject'lar kullanabilirsiniz; böylece her alt metaobject kendi içinde 40 metafield sınırına tabi olur ve daha esnek bir yapı elde edersiniz.

Metafield'ları kategorize etmek konusunda namespace ve key kullanımı oldukça önemli. Her kategori için ayrı bir namespace belirleyerek metafield'larınızı gruplandırabilirsiniz. Örneğin, genel, teknik, seo gibi namespace'ler oluşturarak her biri altında ilgili anahtarları (key) tutabilirsiniz. Bu yöntem, metafield'larınızı daha düzenli ve erişilebilir hale getirir. Ayrıca, namespace ve key'lerinizi tutarlı ve anlamlı şekilde isimlendirmek, hem sizin hem de ekibinizin bu alanları daha kolay yönetmesini sağlar. Kullandığınız namespace ve key'lerin bir dokümantasyonunu tutmak, hangi metafield'ın ne işe yaradığını hızlıca anlamanızı kolaylaştırır.

Eğer mevcut yapı ile ihtiyaçlarınızı karşılamakta zorlanıyorsanız, Shopify uygulamaları veya API kullanarak metafield yönetimini otomatikleştiren araçlardan faydalanabilirsiniz. Bu tür araçlar, metafield'larınızı daha esnek ve ölçeklenebilir bir şekilde yönetmenize olanak tanır. Ayrıca, daha karmaşık ihtiyaçlarınız varsa, bir Shopify geliştiricisi ile çalışarak özel çözümler geliştirmek de iyi bir seçenek olabilir. Bu sayede, hem mevcut sınırlamaları aşabilir hem de iş akışınıza uygun, özelleştirilmiş bir yapı oluşturabilirsiniz.

emr3trk

New member
Açıklamaların için çok teşekkür ediyorum dediğin gibi bir mantıkla ilerliyorum zaten orda da şöyle bir sorunum var ürün karşılaştırma ekranı için metaobjectin altına bir metaobject daha açtım fakat karşılaştırma ekranımda namespace and key girince gelmedi bunla alakalı detaylı docs bulamadım , metafield ve metaobject detaylı kullanımı benim işimi çözecektir ya da canlı olarak destek alabilirsem çok daha iyi olabilir :) . Bir geliştirici ile çalışmak bu konu için gereksiz görüyorum çok büyük bir problem değil çünkü.Tekrardan yanıtlarınız için size minnettarım teşekkürler.